Jump to content

Primary: Sky Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Secondary: Sky Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Squares Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles
Photo

Internet not working now.

Raspberry Pi

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
another noob'

another noob'

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 posts
  • LocationSydney Oz
Help.

Background: My PI is STATIC IP. It works/worked on my LAN.

I took it somewhere to get a bit of help getting it set up as a NAS device.

Of course their network was DYNAMIC - or at lest not compatible with the settings I had.

I didn't fret on what was done as the person was helping me and we needed network access.

We got the initial problem fixed and all was good.

I got home and now I can't browse or PING any URL. Eg: google.com

But if I PING 8.8.8.8 it works.

/etc/resolve.config has the correct nameserver addresses. They work by virtue that the PC is working ok with those as the name servers.

Thing is: It used to work, now it won't.
I edited the nameserver enteries to 8.8.8.8 and it worked......

Go figure.

Anyone?

P.S.
The /etc/interface/networks is as it was.
It is set for STATIC IP.

 



#2
another noob'

another noob'

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 posts
  • LocationSydney Oz

Problem resolved.



#3
LeesaJohnson

LeesaJohnson

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • LocationLondon

Hi there,

Good to hear that your problem got resolved. 







Also tagged with one or more of these keywords: Raspberry Pi